• Herbata ziołowa z dzięglem chińskim i wiązówką dla kobiet „Dary Shambhala“

Symbol: 123913

Sekret szczytu dobrobytu

Punkty 6.60 pkt
39.20
Wysyłka w ciągu 24h
Cena dostawy 7
Odbiór osobisty Cieszyn 0
Paczka w Ruchu 7
Kurier Pocztex 48 12
Kurier Pocztex 48 pobranie 15

Rośliny pomagają zmniejszyć ryzyko rozwoju mastopatii i są stosowane, aby zwiększyć odporność organizmu na negatywny wpływ czynników zewnętrznych. Zioła wchodzące w skład herbaty zawierają naturalne estrogeny, które sprzyjają normalizacji gospodarki hormonalnej w organizmie kobiety.

Sposób użycia:

1 filtr-saszetkę ziołowej herbaty zalej 1 szklanką wrzątku, zaparzać przez 5-10 minut.

 

Dzięgiel lekarski - korzeń dzięgla zawiera dużą ilość kwasów organicznych, substancje goryczkowe i garbnikowe, kumaryny, fitosteryny, fitoncydy, karoten. Korzystnie działa na pracę układu pokarmowego oraz kobiecy układ rozrodczy. 

Oman - kłącza omanu mają właściwości ogólnie wzmacniające oraz poprawiają wymianę substancji.

Lukrecja - rdzeń i korzeń lukracji działają podobnie do estrogenu, pomagają regulować wodno-solny balans organizmu. Mają działanie przeciwskurczowe i przeciwzapalne, normalizują pracę przewodu pokarmowego. 

Łopian większy - korzeń łopianu większego ma działanie przeciwzapalne i korzystnie wpływa na pracę systemu moczowego. 

Wiązówka błotna - ma właściwości ogólnowzmacniające i działanie immunomodulujące. Dzięki wysokiiej zawartości salicylanów działa przeciwzapalnie, przeciwbólowo i przecigorączkowo.

Lebiodka pospolita - ziele lebiodki pospolitej używane jest jako środki uspokajający, reguluje również kobiecy cykl menstruacyjny i klimakteryjny, ponieważ stymuluje produkcję żeńskich hormonów płciowych. 

Serdecznik syberyjski - kwiaty i liście serdecznika syberyjskiego wpływają na system nerwowy, sprzyjają obniżeniu ciśnienia tętniczego, mają właściwości ogólnowzmacniające. 

 

Rumianek pospolity - kwiat rumianku pospolitego ma przeiwskurzowe, antyspetyczne, uspokajające i przeciwbólowe działanie. Przyspiesza wydzielanie soków trawiennych, zapobiegając procesom fermentacji w organiźmie.